Tegenexpertise, een noodzaak bij een ongeval

Schade aan uw auto is altijd vervelend en komt ongelegen. Wanneer u van de schrik bekomen bent volgt het opnemen van de schade. Wat is er allemaal beschadigd? Kan uw auto nog rijden? Gaat u die lelijke kras laten herstellen of blijft u er maar even mee rond rijden? Natuurlijk weet u wat de auto u gekost heeft en wat de auto u waard is. U wilt uw auto zo snel mogelijk in volle glorie hersteld hebben, daar bent u immers voor verzekerd.

Uw auto expert voor een second opinion

Een expert van uw verzekeraar zal de schade opnemen zodat hij de hoogte van de uitkering van uw claim kan vast stellen. Deze uitkering zal hij zo laag mogelijk willen houden. Hoe lager de uitkering, des te beter voor de portemonnee van uw verzekeraar. Maar wat nu als u het niet eens bent met de bevindingen van de expert van uw verzekeraar of lease maatschappij? Bijvoorbeeld omdat uw verzekering een lager bedrag uit betaalt dan dat de herstelwerkzaamheden u zullen kosten of wanneer uw verzekeraar de waarde van uw auto lager in schat dan deze vlak voordat de schade aangericht werd was. Dan kunt u een beroep doen op een beoordeling door een expert rechtsbijstand, u kunt een tegenexpertise opvragen.

Onafhankelijke beoordeling van uw schade

De tegenexpert zal een onafhankelijk uw geleden schade opnemen. Hij berekent wat de daadwerkelijke kosten voor u zullen zijn om de auto weer als van ouds te maken. De expert rechtsbijstand zal daarnaast de belangen van u en daarmee uw portemonnee behartigen. Een tegenexpertise heeft u nodig om een succesvol bezwaar op uw uitkering van uw verzekeraar of lease maatschappij te kunnen maken. De expert rechtsbijstand zal op basis van zijn bevinding het gesprek met uw verzekeraar of lease maatschappij aangaan. Heeft u een rechtsbijstand verzekering, dan worden de kosten van de tegenexpert ook nog voor u vergoed.

U hoeft niet akkoord te gaan met de bevindingen van uw verzekeraar en hun expert, neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat een tegenexpertise u op kan leveren.