Tegenexpertise

Onze diensten

Heeft u schade aan uw wagen? De verzekeraar stelt een expert aan. U bent het niet eens met de auto-expert van uw verzekeringsmaatschappij?

In dit geval kan u altijd een eigen onafhankelijk expert aanstellen die betaald wordt door uw rechtsbijstand verzekeraar.

De tegenexpert kan u ook bijstaan bij technische schadegevallen zoals motorschades, koppelingschades van leasingwagens, verdediging t.o.v. invoerders en/of herstellers. Aansprakelijkheid bepalen.

Gerechterlijke expertises.

accidental-damage

Ongevalschade
koetswerkschade

Na ongeval wordt een auto-expert aangesteld door uw verzekering, hij oordeelt dat de schade kan hersteld worden voor een veel kleiner bedrag dan u verwacht had.

De expert van de verzekering kan ook oordelen dat uw wagen economisch of technisch totaal verlies is.

Hij zal u dan een vergoeding voorstellen die de waarde van uw voertuig betreft vlak voor het ongeval. In werkelijkheid gebeurd het zeer vaak dat deze waarde veel te laag ligt.

U hoeft zich ook niet neer te leggen bij het totaal verlies van uw wagen. U kan het bedrag voor herstelling aanvaarden en uw wagen laten herstellen door een goedkopere hersteller.

Bij onenigheid over het bedrag van vergoeding door de expert kan je uw rechtsbijstand verzekering inschakelen om je belangen te verdedigen.. U kan zelf uw expert aanstellen die betaald zal worden door uw rechtsbijstand verzekering.

calender

Technische schade
Motorschade

Uw wagen staat in panne en wordt overgebracht naar de garage. U bent technisch een leek en en begrijpt niets van de technische termen die de hersteller gebruikt. Moet u dan blindelings vertrouwen hebben in de herteller? Helemaal niet.

U kan ook hier immers beroep doen op een tegenexpert en ook hiervoor kan u uw rechtsbijstand verzekeraar aanspreken.

Het gebeurd immers nog dagelijks dat klanten de wagen binnen brengen met een kleine schade maar dat na de herstelling plots veel grotere schade zou aanwezig zijn.

In dit geval is het zeer belangrijk om een tegenexpert aan te stellen. Wij zijn er nit om een ruzie op te starten met de hersteller maar wel om de schade objectief een eerlijk te beoordelen om zo de juiste aansprakelijke partij aan te duiden.

Het is immers best mogelijk dat de invoerder garantie dient te geven, of dat de hersteller zijn burgerlijke aansprakelijkheids verzekeraar moet aanspreken omdat en fout van de hersteller de oorzaak van deze schade is.

Wij onderhouden goede contacten met invoerders en herstellers om deze dossiers correct op te lossen.

setting
Tegenexpert
Alles over tegenexpertise

Een ongeluk, wat nu?

Een ongeluk met de auto kan in een klein hoekje zitten en als het gebeurt is het geen leuke ervaring. Ten eerste zit je met de schrik en ten tweede moet je auto nu naar de garage voor onderzoek en reparatie. Als jij het niet veroorzaakt hebt en niet in de fout bent zal de tegenpartij dit moeten vergoeden. Als je auto naar de garage is gegaan zal er doorgaans een auto expert langs komen van de verzekering. Een auto expert is een erkend beroep en dat is iemand met goede verstand van zaken over auto techniek en wat er verzekerd en vergoed wordt. Nou kan het zijn dat je het niet eens bent met wat deze persoon voor verslag uitbrengt. Als dit het geval is zal je een tegenexpert uit moeten nodigen voor een second opinion.

Tegenexpert

Een tegenexpertise uit laten voeren wordt gedaan door een tegenexpert naar keuze. Informeer bij je garage, verzekering of kijk op het internet naar wie je hier graag voor zou laten komen. Mocht het zo zijn dat je een rechtsbijstandsverzekering hebt zullen zij je het beste bij een tegenexpertise bij kunnen staan. Zij hebben alle informatie omtrent dit soort zaken, ook zijn rechtswinkels goede plekken om informatie in te winnen over tegenexperts. De tegenexpert zal nu je voertuig een tweede keer onderzoeken en weer met een verslag komen en dan is wat hem betreft de tegenexpertise afgerond.

Kosten

Een tegenexpertise uit laten voeren is absoluut niet gratis. Kijk goed in je polis voorwarden of bel op om te kijken wat er vergoed wordt. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt is het vaak zo dat zij het in eerste instantie vergoeden maar als de eerste auto expert gelijk blijkt te hebben zal je in alle gevallen dit bedrag terug moeten betalen, let dus goed op wanneer je dit laat doen. Weeg goed je opties af en overleg goed met de garage of je voor het vergoede bedrag je voeruig kunt laten repareren.